Biografija

Rođen sam u Panonskoj ravnici na brdovitom Balkanu, na samoj obali Panonskog mora, daleko od mesta gde cveta limun žut, ali gde je stvarnost kisela a sudbina gorka, u heteroseksualnom braku dvoje prosvetnih radnika. U četvrtoj godini života ispratio “najvećeg” sina ovdašnjih naroda i narodnosti i dočekao drugog sina svojih roditelja.

Pre prvog mitesera igrao se Partizana i Nemaca, trčao za gumenom loptom, krao višnje i kajsije po okolnim baštama, sakupljao sličice Mexico ”86… Bez pasoša i putne torbe, u jednim cipelama i jednoj jakni, preživeo tinejdžerske dane, neopterećen brigama o tome gde otići vikendom u provod, kako i gde provesti letovanje… Zaljubio se prvi put i položio veliku maturu u Gimnaziji „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci.

Do 5-to oktobarske revolucije redovno lupao u šerpu da oteram “crvenu vešticu”, a onda shvatio da postoje i druge “veštice” i da se razlikuju samo po boji, kada oteraš jednu pojavi se nova…

Pre desetak godina otisnuo se na diplomi Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, smer diplomirani informatičar, burnim i muljevitim tokom sticanja i odricanja, ispresecanog brojnim rukavcima i meandrima. Ne postoje živi svedoci ali se priča da je ušće negde kod 240-te rate stambenog kredita geografske širine.

Spoznao svrhu i smisao negde na polovini puta.

U međuvremenu igrao dve godine “levog beka” u Narodnoj banci Srbije, ZOP i Meridian banci A.D. Novi Sad, a zatim prekomandovan na poziciju “desne polutke” u OTP banci Srbija A.D. Novi Sad, gde i danas povezujem „nesigurnu i sporu odbranu“ sa „opasnim i agresivnim napadačima“.

Maštam o penziji u četrdesetoj, kući na moru u mestu gde je večno leto, moja suložnica i ja sedimo na terasi, pijemo vino i jedemo plodove mora, okolo buljuk dece sve jedno drugom do uha.